Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от archimedes Покажи съобщение
    Как става това?
    Почти всички от големите кръгли бутони имат по два надписа на тях. Горния е за основната му функция, долния е за второстепенна и се активира със задържане на бутона.
    На MAIN бутона (най-горния в ляво) отдолу пише DARK. Задържаш го и се изключва екрана, като продължава да работи. NAV / MUTE - при задържане спира гласа на навигацията само.

Пробвах нощният режим Работи, само дето очаквах да изгаснат повече неща
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

• Първоначално публикувано от archimedes Покажи съобщение
      Как става това?
      Натискаш и задържаш най-горното ляво копче на навигацията. За да излезеш от този режим след това, натискаш което и да е копче.
      Alfa Romeo 159SW, 2.4 JTD, 06, remap, no EGR, no DPF, no "peperudk`s", no eco friendly, a.k.a. THE BLACK MAMBA

Comment

• Цитат от пункта за технически преглед:
        Абсолютно европейски автомобил, покрива си всички норми, а спирачките са уникални!
        По принцип колата минава преглед покрай обслужването и момчетата от сервиза имат грижата, но този път я прекарах сам в пункт до офиса и я гледаха щателно по канон.

От екологичните шитни единствено EGR е спрян, като същевременно беше почистен колекторът (но клапите останаха).
        И спирачките са една идея по-малко "уникални", защото старите накладки бяха доста шумни и ги сменихме с по-меки. Сега пак спира супер, но не е онова истински брутално Брембо захапване отпреди.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

• Колеги, някой да препоръча тапицер? Искам да ми оправи шофьорската стелка, че има дупка в нея, а останалите от комплекта са перфектни и са оригиналните, не искам да ги сменям
          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
          Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• Някой чувал ли е на живо 2.2jts с ragazzon?И кое е по добре Ragazzon или Novitec?
            Last edited by Митко145; d.m.y г., 22:14.
            145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
            159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
            159 1.9jtdm 05г.

Comment

• Да не отварям нова тема, някой може ли да ми каже, как при 159-ката се заключват ( елиминиарт) дръжките на задните врати отвътре? Имам предвид да не може да се отваря въобще, тъй като в момента съм активирал автоматичното заключване, но малчко като хване дръжката с първото дръпване се отключва, а с второто се отваря вратата...Иска ми се, ако може въобще да не работи дръжката отвътре.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                Да не отварям нова тема, някой може ли да ми каже, как при 159-ката се заключват ( елиминиарт) дръжките на задните врати отвътре? Имам предвид да не може да се отваря въобще, тъй като в момента съм активирал автоматичното заключване, но малчко като хване дръжката с първото дръпване се отключва, а с второто се отваря вратата...Иска ми се, ако може въобще да не работи дръжката отвътре.
                Като отвориш вратата има едни пластмасови врътки от там се активира тази функция.

Те са две такива - едната е за механично заключване на вратата, другата е за заключването за деца.
                Attached Files
                Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

• Открих ги - благодаря за подробната схема.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                  ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Пичове, на ар 159 1.9jtd може ли да се сложи две ауспухови накрайника, за да изглежда като 2.4jtd отзад, или трябва да се сменя бронята , да се пребоядисва и дълга и широка? Как е процедурата и като кинти какво излиза?
                    EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
                    Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

• Може - погледни от другата страна и ще видиш една пластмасова вложка на бронята, която се сваля.
                      Малко безсмислено начинание ми се вижда (по-добре вкарай парите в нещо друго по колата). А пък и на всеки светофар, като те видят рацерите, яко ще ти се нахъсват, а 159 1,9JTDm, даже и с чип, определено не е бегачка.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Хора, на брера/159 след 2008, ако няма заводско нави, може ли да се сложи такова оригинално и да вади всичката си информация като разход температури и т.н. както си е ориг. И какви пари излиза г/д и струва ли си.. щот тес пайнери и сонита са ми мн грозни.. вече почнах малко по малко да се оглеждам за бъдещата ми колица..

Comment

• Бяха писали някъде в "159" раздела- панела на CD-to na радиото бил по-малък от този на навигацията.Тоест дупката е по-малка и няма как да влезне оригинална навигация.

Така написа един съфорумец.Аз не съм 100% сигурен дали е така.Ето темата в пост №40 е отговора: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=92453
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Ако не ме лъже паметта, на височина имаше проблем. На ширина мисля бяха еднакви. А и то не е само да сложиш навигацията - трябва и антената с GPS-a
                            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:11.
                            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Колеги, каква е разликата в двете навита? Нещо като фейслифт ли? И като екстри и меню с какво се различават?
                              Attached Files

Comment

• Здравейте ! Решил съм да взимам брера скоро време между 09 - 11 година. Гледам предимно швейцария и Германия. Кажете кое е по-добре - 2.4JTD 209кс. Или 1.7tbi 200к.с.. със старото gt 1.9 нямах никви проблеми- железен двигател. Само обслужване и съединител веднъж смених. По принцип съм по надъхан на бензиновия , защото е по-нов мотор, а и колата се кара предимно градско (Бургас). Всякакви мнения са добре дошли.
                                Last edited by m1lk4; d.m.y г., 20:27.

Comment

Working...
                                X